Mjölkchokladpannacotta med hallonkompott

 

Ingredienser

För 4 personer ( http://www.chokladsajten.com/media/com_yoorecipe/images/person-icon.png http://www.chokladsajten.com/media/com_yoorecipe/images/person-icon.png http://www.chokladsajten.com/media/com_yoorecipe/images/person-icon.png http://www.chokladsajten.com/media/com_yoorecipe/images/person-icon.png)

Recept

·         0.75 blad gelatin

·         2.5 dl vispgrädde

·         2 msk socker

·         100 g mjölkchoklad, grovhackad

Kompott

·         200 g färska hallon

·         3 msk vatten

·         10 tunna strimlor av citronskal

·         2.5 msk socker

Garnering

·         30 g mörk choklad

 

 

Mjölkchokladpannacotta med hallonkompott

1.       Lägg gelatinbladet i kallt vatten i 5 minuter. Koka ihop grädden och sockret till pannacottan tills 2 dl återstår.

2.      Lägg choklad och gelatin i en skål. Häll över gräddkoket och rör om tills det är helt slätt. Häll smeten i en form, ca 8 x 10 cm, och frys in.

3.      Lägg 45 g hallon i en kastrull tillsammans med vatten, citronskal och socker. Koka upp. Tag upp och spar skalen. Passera resten genom en fin sil. Låt det kallna. Lägg resterande hallon utom fyra vackra bär i en skål. Häll över hallonlagen.

4.      Gör fyra chokladgaller enligt metod under chokladteknik.

5.      Tag fram pannacottan i god tid så den precis hinner tina lagom till serveringen. Skär den i fyra stavar. Lägg upp dem på tallrikar och garnera med ett hallon på varje.

6.      Placera dessertskeden bredvid fylld med hallonkompott garnerad med citronskal. Lägg chokladgallren lite över pannacottan. Servera direkt.

7.      Rita några enkla mönster på ett ark smörgåspapper. Vänd papperet upp och ner. Smält choklad och låt den svalna lite så att den precis täcker baksidan av en sked och stannar där. Om den rinner av skeden i en jämn ström är den inte klar att använda.

8.      Häll chokladen i en liten sprits av smörpapper. Klipp av spetsen på struten och spritsa ut chokladen på smörpapperet efter linjerna. Låt chokladen rinna ner sakta och jämnt från spritsen. Försök inte att skynda på den eller att arbeta alltför snabbt. Låt den stelna och lyft sedan mönstren från papperet med en liten stekspade.