Pina colada cheesecake

Botten                                                                         

 Gör så här:

100 g digestive kex

50 g kokosflingor

50 g smör                           

Värm ugnen till 175°C. Kör kexen till kakbotten tillsammans med kokosflingor i mixer fint. Smält smöret och häll det i mixern, mixa igen. Platta ut blandningen i en 24 cm pajform med löstagbar botten eller använd portionsformar, 5 cm i diameter. Grädda cirka 10 minuter i mitten av ugnen. Tag ut dem och låt svalna.

  Fyllning        

Gör så här:

 4 blad gelatin

150 g färsk ananas, mixad

Knappt 1 dl strösocker

3/4 dl kokosmjölk

4 msk vit rom

250 g kesella

130 g crème fraiche                                 

 Börja med att blötlägga gelatinet i kallt vatten. Häll ananasmixet i en gryta. Koka upp och tillsätt socker, kokosmjölk och sist rom. Blanda om och låt svalna något. Tag upp gelatinet och rör ned det i ananasröran. Blanda om tills gelatinet är helt smält och blandningen avsvalnad. Rör ihop den med kesella och crème fraiche. Häll smeten i de kalla formarna. Släta till ytan och ställ in dem i kylen ett par timmar.

 

Ananas- och passionssalsa 

 Gör så här:

 1 vaniljstång

250-300 g färsk ananas, i tärningar

1 msk smör

1/2 dl råsocker

Det urskrapade köttet från 5 passionsfrukter.Skär upp vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg ananasen och vaniljfröna i en het stekpanna med smör. Bryn frukten under omrörning. Häll i sockret och karamellisera. Häll över köttet från passionsfrukterna. Rör om och koka ihop. Ställ åt sidan och låt svalna.

Serveringstips:

Lägg upp cheescaken med salsan runt om eller bredvid.

 

  Vintry's Royal Cream

 Varunummer: 829102

 Pris: 49:-

 Vintyp: Starkvin