Ugnsbakad lax toppad med pocherad torsk

Ingredienser för 4 personer
4 bitar lax à 100 g
4 bitar torsk à 50 g
2 havskräftor
8 blåmusslor

1 fiskbuljongtärning
½ gul lök
2 lagerblad
3 msk smör
1 vitlöksklyfta
salt och peppar

4 plattor filodeg 15x15 cm
1 morot
1 palsternacka
1/4 rotselleri
1 msk hackad persilja
½ dl olivolja
salt och peppar

1/4 vardera av röd, grön och gul paprika
1/4 rödlök
2 ½ dl avorioris
1 nypa salt

5 dl matlagningsyoghurt
1 näve hackad färsk körvel
Skal och saft av 1 lime
1 msk honung
Gör så här 1. Sätt ugnen på 200°C. Rör smöret med salt, peppar och pressad vitlök. Låt yoghurten rinna av i kaffefilter eller handduk i 1 timme. Hacka körveln fint, riv skalet och pressa saften av en lime. Blanda saft och skal med 1 msk honung, ställ åt sidan.

2. Hacka rödlök och paprika i små tärningar, fräs i olivolja tillsammans med riset, häll på en ½ l vatten och låt det koka upp, stäng av plattan och låt risotton stå kvar i 35 minuter. Späd med lite mer vatten om det behövs, det ska vara krämigt.

3. Hacka rotfrukterna i små tärningar, fräs i lite smör och olivolja, salta och peppra. Strö över hackad persilja och fräs 10 min. Ställ åt sidan och låt svalna.

4. Koka upp fiskbuljongen tillsammans med en halv lök, 2 bitar morötter och 2 lagerblad. Dela havskräftorna och bred på vitlökssmöret. Blanda körveln med yoghurten och lime-honungen, ställ kallt.

5. Tag filoplattorna ur kylen, lägg en msk rotfruktsfräs på varje platta, vik ihop och förslut kanterna med lite olja. Strö över lite salt. Ställ in i ugnen tillsammans med laxen. Baka 10 minuter. När 2-3 min återstår, ställ in havskräftorna. Pochera torskbitarna 1-2 min. Koka musslorna i fiskbuljongen i 30 sekunder. (Ta bort de som inte öppnar sig!).

6. Lägg upp laxen, toppa med torsken. Fyll på med kräfta, musslor och risotto. Klicka på körvelyoghurten och garnera med färsk körvel och limeklyftor.