Triss i kräftor 4 portioner

12 st råa havskräftor äggvita från 4 ägg salt och peppar smör och olivolja till stekning

 Kräftstjärt nr1 pankoströbröd (japanskt ströbröd) 1 mango 1 chili vinäger

Kräftstjärt nr 2 2 msk hackad bladpersilja vitlök rivet skal från ½ citron 1 dl ströbröd små tomater socker

Kräftstjärt nr 3 flagad mandel citron i klyftor

Koka upp rikligt med vatten i en kastrull. Bryt huvudet från kräftstjärtarna (på huvuden kan man koka en kräftfond) Doppa stjärtarna i kokande vatten i ca ½ minut. Kyl av snabbt i kallt vatten. Skala kräftorna och lägg dem i en skål tillsammans med äggvitan.

 1. Tag upp 4 kräftstjärtar, salta och peppra. Vänd dem i pankoströbröd och stek i stekpanna med tills de fått en fin färg, ca 2 min. på varje sida. Servera med strimlad mango och chili och smaksätt med lite vinäger och olivolja.

2. Tag upp ytterligare 4 kräftstjärtar, salta och peppra. Finhacka persilja och blanda med pressad vitlök och citronskal samt vanligt ströbröd. Vänd kräftstjärtarna i blandningen. Stek  i    stekpanna tills de får en fin färg, ca 2 minuter på varje sida. Servera med ugnsrostad tomat (dela små tomater, pensla på olivolja och lite socker, tillaga i ugn på 125° i ca 1 timma.)  

 3. Tag de sista kräftstjärtarna, salta och peppra samt vänd dem i flagad mandel. Stek i ca 2 min. på varje sida. Servera med en citronklyfta.