Basilikapannacotta med laxros   och räkor
http://www.systembolaget.se/images/trans.gif
Ingredienser för 4 personer

3 gelatinblad
2,5 dl grädde
1/2 hönsbuljongtärning
1 kruka basilika
8 skivor gravad lax  100g pillade räkor

8 rucolablad

Sås:
2 röda paprikor
1/2 buljongtärning (basilika-eller hönsbuljong)
1 vitlöksklyfta
1 dl neutral olja (t ex raps)
1 krm salt

http://www.systembolaget.se/images/trans.gif

Gör så här 1. Lägg gelatinbladen i blöt. Koka upp grädde och buljongtärning. Lägg i basilikan i grädden och mixa. Sila ner basilikagrädden i en bunke.
2. Krama ur vattnet ur gelatinet och rör ner gelatinet i grädden. Häll upp i portionsformar. Låt svalna och ställ sedan i kylen i minst fyra timmar.
3. Sätt ugnen på 275 grader. Dela och kärna ur paprikorna. Pensla dem med lite olja och lägg med baksidan upp på bakplåtspapper. Rosta i ugnen ca tio minuter eller tills skalet blivit svart och bubbligt. Lägg paprikorna i en bunke och täck med plastfolie.
4. Skala paprikorna och mixa tillsammans med buljongtärningen, pressa ner vitlöksklyftan och tillsätt oljan, smaka av med salt.
5. Lägg upp pannacottan på en tallrik. Snurra ihop laxskivorna till rosor och ställ dem tätt mot pannacottan  garnera med räkorna. Lägg ett par rucolablad på och ringla lite sås runt.

Till den här lite annorlunda varianten på gravad lax passar det väldigt bra med ett halvtorrt vitt vin. Både de i smaktypen friska & fruktiga och de druviga & blommiga.